Sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2012 va debuta luni cu examenul oral de limba romana, care se va desfasura incepand cu ora 12:00, a declarat pentru Agerpres secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar din Ministerul Educatiei, Stelian Fedorca. "Pana la ora 12:00, avand in vedere ca in unele scoli sunt si sectii de votare in care se voteaza duminica, se va face curatenie dupa procesul de vot", a explicat Fedorca.

"Examenul nu se amana cu trei ore, ci pur si simplu la ora 12:00 incepe, intrucat in centrele de examinare trebuie sa fie doar profesorii participanti la bacalaureat si absolventii de liceu. Pana la ora 12:00, avand in vedere ca in unele scoli sunt si sectii de votare in care se voteaza duminica, se va face curatenie dupa procesul de vot si se vor scoate cabinele de vot din sali", a declarat Stelian Fedorca, citat de Agerpres.

Pana acum, ora de incepere a primului examen din cadrul bacalaureatului era ora 9:00. Anul acesta s-au inscris la Bacalaureat peste 340.000 de absolventi de liceu.