Politistii au desfasurat o actiune la nivel national privind activitatile de taximetrie din zona aeroporturilor si garilor, in care au fost controlate peste 2.000 de taxiuri si au fost date circa 800 de sanctiuni, potrivit Mediafax.

Patru autovehicule care au fost folosite la practicarea taximetriei au fost indisponibilizate, politistii constatand si sapte infractiuni la regimul circulatiei.

Vineri, Directia Rutiera si Directia de Politie Transporturi din cadrul IGPR au coordonat o actiune de verificare a legalitatii desfasurarii transportului de persoane in regim taxi. Actiunea s-a desfasurat la nivel national, activitatile de control desfasurandu-se, cu preponderenta, in zona aeroporturilor si garilor.

Peste 500 de politisti rutieri si de la transporturi, precum si peste o suta de reprezentanti ai institutiilor cu atributii de control in domeniu, au urmarit respectarea normelor legale care reglementeaza activitatea de taximetrie, depistarea persoanelor care practica ilegal aceasta activitate sau care nu respecta regulile de tarifare, corectitudinea functionarii aparatelor de taxat si calitatea serviciilor. De asemenea, politistii au verificat starea tehnica a taxiurilor.

In urma controlarii a 2.266 de autovehicule tip taxi, politistii au constatat sapte infractiuni, dintre care cinci la regimul circulatiei si doua de natura economico-financiara.

De asemenea, au aplicat 796 de sanctiuni contraventionale, dintre care 113 pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul de persoane in regim de taxi si 665 pentru incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice.

Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost retinute 16 permise de conducere, iar pentru defectiuni tehnice sau dotari suplimentare neomologate au fost retrase 60 de certificate de inmatriculare.

Totodata, politistii au dispus imobilizarea a patru autovehicule inscriptionate taxi, prin retinerea placutelor de inmatriculare.