In a doua zi a Bacalaureatului 2012, sase absolventi de liceu au fost eliminati din proba orala de Limba romana din cauza unor tentative de frauda, informeaza Ministerul Educatiei. Patru elevi din centre de examen din judetele Bacau, Botosani, Ialomita si Calarasi au fost surprinsi cu telefonul mobil in sala de examen, lucru interzis de regulamentele in vigoare, in timp ce alti doi elevi (judetele Ilfov si Vaslui) au incercat sa utilizeze materiale ajutatoare.

Peste 66.500 de absolventi de liceu au participat la a doua zi de Bacalaureat, destinata evaluarii competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana (proba A).

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana (proba A) se va incheia miercuri, 13 iunie si va fi urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B) - 13-15 iunie. Pentru sustinerea acestei probe s-au inscris peste 7.600 elevi.

Amintim ca luni, 11 iunie, in prima zi a Bacalaureatului, au fost eliminati din examen opt elevi, "din cauza diverselor tentative de frauda la care au recurs", informeaza Ministerul Educatiei. Trei elevi au fost surprinsi cu telefonul mobil, iar alti cinci elevi (Braila - 2, Gorj - 2, Tulcea - 1) au apelat la materiale ajutatoare.

Citeste si: