Alina, fiinca fostului ministru Eugen Dijmarescu, a fost gasita moarta intr-o camera de hotel din insula Okinawa, Japonia. Cauza decesului a fost un atac de cord survenit, se pare, in urma activitatii profesionale extrem de intense depuse de tinara in ultimii ani, scrie inpolitics.ro.

Alina Dijmarescu, fiica fostului vice-premier, ministru de finante, senator, ambasador si viceguvernator al BNR Eugen Dijmarescu, unul dintre cei mai titrati tehnocrati post-decembristi, a incetat din viata recent, in indepartata Japonie, acolo se stabilise inca din perioada cind tatal ei activa ca ambasador.

In 1999, cind Dijmarescu a revenit in tara, fiica sa a ales sa ramina in patria samurailor, in capitala Tokio. Manager de succes, detinatoare a doua slujbe in acelasi timp, vorbitoare fluenta de japoneza, franceza ori engleza, Alina, care ar fi implinit anul acesta, pe 14 octombrie, 37 de ani, a lucrat pentru branduri prestigioase precum Lehman Brothers, GMAC, AtHome Inc., Minato-ku city government (Tokyo), NTT-ME ori ShopJapan.

Tinara era necasatorita si, intrucit trecuse, din informatiile Inpolitics, la budism, acum citiva ani, a fost incinerata, iar urna cu cenusa sa a fost expediata in Romania. (Daca postarea semnata Eugen Dijmarescu de sub materialul nostru este chiar a celui in cauza, inseamna ca informatia privind trecerea la budism este, totusi, nereala). In momentul in care a primit vestea, Dijmarescu, in prezent director al Fondului de Garantare a Depozitelor, se afla la slujba, el fiind la un pas de lesin si avind nevoie de pastile in regim de urgenta.

Tatal fostului ministru, o alta drama, a suferit, dupa ce a aflat teribila veste, un accident vascular si se afla in acest moment internat in spital. Simbata, familia va organiza o slujba religioasa in amintirea tinerei, la Bucuresti.