Ecaterina Andronescu a castigat la Curtea de Apel Bucuresti procesul cu Agentia Nationala de Integritate privind conflictul de interese, informeaza Mediafax. Potrivit agentiei citate, instanta a dispus marti, 15 mai, anularea deciziei ANI potrivit careia Ecaterina Andronescu a fost in timpul mandatului de ministru al Educatiei si manager in cadrul unui proiect.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a admis marti, 15 mai, cererea Ecaterinei Andronescu si a dispus anularea deciziei Agentiei Nationale de Integritate din iunie 2011, potrivit careia aceasta a fost, in timpul mandatului de ministru al Educatiei, si manager in cadrul unui proiect POSDRU, functie in baza careia a incasat aproape 40.000 de lei.

Agentia Nationala de Integritate a declarat recurs la decizia Curtii de Apel Bucuresti, care se va judeca la instanta suprema, potrivit Mediafax.

Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a formulat si o cerere de suspendare a efectelor raportului ANI privind conflictul de interese, pana la o decizie definitiva privind anularea documentului, solicitare care urmeaza sa se judece la Curtea de Apel Bucuresti in 18 mai.

Ce sustine Agentia Nationala de Integritate

In iunie 2011, Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la posibila savarsire de catre Ecaterina Andronescu a infractiunii de conflict de interese.

ANI sustine ca, in noiembrie 2008, rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti, Ecaterina Andronescu, a semnat o decizie prin care ea a fost desemnata managerul proiectului "Pregatirea competitiva a doctoranzilor in domenii prioritare ale societatii bazate pe cunoastere".

In perioada februarie 2009 - noiembrie 2009, Ecaterina Andronescu si-a intrerupt mandatul de rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti pentru a ocupa functia de ministru al Educatiei.

Insa in perioada mandatului de ministru al Educatiei, "din documentele transmise de catre Directia Generala Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (A.M.P.O.S.D.R.U.), nu rezulta faptul ca doamna Ecaterina Andronescu s-a suspendat din functia de Manager de Proiect", sustine ANI, care precizeaza ca aceasta "a incasat, in perioada octombrie 2009 - aprilie 2011, in calitate de Manager de proiect, suma de 39.843 Lei".

Ce sustine Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu a declarat anul trecut ca pana la iesirea din mandatul de ministru al Educatiei nu a luat niciun leu din proiectul cu fonduri structurale, iar in 2010 a primit de la Agentie un verdict din care rezulta ca nu este incompatibila, potrivit Mediafax.

Aceasta a sustinut ca, in mai 2008, a depus in calitate de rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti proiectul pe fonduri structurale. Ecaterina Andronescu a afirmat ca avea obligatia sa semneze acest document pentru ca proiectul este asumat de reprezentantul legal al institutiei care face solicitarea.

Referitor la numirea sa in functia manager de proiect, Ecaterina Andronescu declara atunci ca decizia a fost luata de Senatul Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Citeste si despre o alta decizie a ANI, referitor la incompatibilitatea rector-parlamentar: