Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri seara, dupa adoptarea bugetului PMB pe anul 2012, ca nu isi va asuma ca ordonator de credite acest buget, potrivit Agerpres.

'Este un buget dezechilibrat. Eu nu pot sa explic cetatenilor de ce furnizorul de lumina va stinge lumina, pentru ca eu nu-l platesc. Din punct de vedere juridic, eu ma indrept impotriva celor care au votat atunci cand furnizorii se indreapta impotriva mea, sa plateasca ei compensatiile prevazute intr-un contract pe care nu l-a facut Oprescu', a precizat primarul general.

El a spus ca nu iti va lua responsabilitatea, in calitate de ordonator de credite, 'sa semneze aberatii'. 'Si asta pentru ca au intrat intr-o logica electorala. Nu ma plang pentru ca nu m-am plans niciodata. Trebuie sa stie locuitorii ca se doreste din partea PDL, PNG, PRM sa nu se intample nimic de bine pentru ei in Bucuresti', a completat primarul general.

Oprescu a mai spus ca nu isi insuseste bugetul adoptat vineri. 'Eu atac acest buget, eu nu am aceeasi putere ca prefectul care suspenda dispozitia primarului general de a pune bannere. Am sa-mi scriu si eu niste bannere pe care am sa mi le pun in birou. Buhuhu la luna suie, pe gutuie sa se suie', a citat Oprescu din poetul Ion Barbu.