Zece hectare de vegetatie si 200 de metri patrati din litiera padurii au ars pe un teren apartinand Ocolului Silvic Patrauti (OS Patrauti), a informat, duminica, purtatorul de cuvant al ISU Suceava, Alin Galeata, citat de Agerpres. Din primele cercetari rezulta ca incendiul a izbucnit din cauza folosirii intentionate a sursei de aprindere.

Incendiul a fost anuntat la numarul unic de urgenta 112, iar la sosirea pompierilor la fata locului ardea vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ trei hectare. Vantul puternic a favorizat extinderea flacarilor catre fondul forestier, aflat in imediata apropiere, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Suceava.

Grupa operativa a ISU Suceava si Detasamentul de pompieri Suceava, impreuna cu lucratori ai Jandarmeriei, Politiei, Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Suceava si ai Directiei Silvice Suceava, au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului izbucnit la vegetatia uscata de pe terenul OS Patrauti.

Au ars aproximativ 10 hectare de vegetatie uscata si 200 metri patrati din litiera padurii. Interventia pompierilor a evitat propagarea flacarilor si a salvat fondul forestier din proximitate.