Potrivit datelor transmise joi, la ora 16.00, de inspectoratele scolare judetene si centralizate de Ministerul Educatiei, 859 de unitati de invatamant in care invata 82.719 elevi sunt afectate de conditiile meteorologice improprii, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Vineri, 17 februarie 2012, in 24 de judete activitatea unitatilor de invatamant se va desfasura in mod normal, nefiind afectata de ninsorile abundente sau de temperaturile negative.

In judetul Vrancea se mentine decizia Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta de suspendare integrala a cursurilor, in timp ce in celelalte judete, situatia se prezinta astfel: in judetul Buzau vor fi inchise mai mult de 100 unitati de invatamant, iar 16 inspectorate scolare judetene au raportat maximum 40 de unitati de invatamant inchise.

Linia speciala Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezinta indicativul telefonic al judetului) ramane la dispozitia parintilor, elevilor si cadrelor didactice pentru a afla in timp real informatii referitoare la desfasurarea cursurilor din fiecare unitate de invatamant.