Aproximativ 300.000 de functionari publici si personal contractual din administratia publica locala, despre care Curtea de Conturi a constatat ca au beneficiat de sume necuvenite la salariu, vor putea restitui banii esalonat, pe termen lung, a declarat, sambata, la Deva, secretarul general al Guvernului (SGG), Attila Dezsi, citat de Agerpres.

El a aratat ca, prin aplicarea acestei masuri, familiile functionarilor publici in cauza vor resimti mai putin lipsurile materiale ce decurg din faptul ca banii trebuie restituiti institutiilor de unde au fost primiti.

''In Romania sunt 300.000 de functionari publici si personal contractual care vor beneficia de aceasta amnistie fiscala. Acest lucru inseamna ca sumele pe care ar trebui sa le reintoarca la bugetul institutiilor unde sunt angajati, in anul 2012, vor fi esalonate pe termen lung, pentru ca acele familii sa nu resimta lipsuri materiale. De altfel, consider ca acei functionari publici nu au o vina in mod expres pentru ca au primit salarii care, ulterior, au fost considerate ca fiind nelegale", a spus oficialul guvernamental.

Secretarul general al Guvernului a mentionat ca Ministerul Finantelor si Ministerul Administratiei si Internelor vor face un studiu in urma caruia se va stabili termenul in care sumele de bani incasate fara drept vor fi restituite de catre functionari institutiilor de la care le-au primit.

Presedintele UDMR, ministrul Culturii Kelemen Hunor, solicitase guvernului, la jumatatea lunii ianuarie, sa declare amnistie fiscala pentru functionarii publici si anularea deciziei Curtii de Conturi prin care se cerea ca acestia sa dea inapoi sporurile salariale primite.

Attila Dezsi a participat, sambata, la Deva, la investirea oficiala in functie a noului prefect al judetului Hunedoara, Stefan Dezmeri.