Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, va fi audiat de comisia de aparare din Camera Deputatilor miercuri, 25 ianuarie, de la ora 10.00, a declarat pentru Agerpres democrat-liberalul Costica Canacheu, presedintele Comisiei.

Deputatul PDL a precizat ca in acest sens a fost transmisa o invitatie ministrului Traian Igas.

Costica Canacheu a explicat ca audierea survine unor solicitari din partea deputatilor PSD si PNL din Comisia de aparare care au cerut o intalnire cu ministrul de Interne si alti oficiali ai MAI pe marginea protestelor de strada din Bucuresti si din tara.

Vicepresedintele Comisiei de aparare George Scutaru (PNL) declara, pe 17 ianuarie, ca, impreuna cu vicepresedintele PSD al comisiei Eugen Bejinariu, a solicitat audierea pe 23 ianuarie a ministrului Igas si a unor responsabili din Ministerul de Interne.

"Am dori sa ne intalnim, pe langa ministrul Igas, cu secretarul de stat Dascalu, care este seful Departamentului de ordine publica, cu inspectorul general al Jandarmeriei Romane, cu domnul chestor Popa, inspectorul general al Politiei Romane, cu comisarul-sef Cristian Lascau, directorul general al DGIPI, si cu chestorul de politie Adrian Romanica, seful Directiei management operational din cadrul Ministerului de Interne", preciza deputatul PNL.

George Scutaru a solicitat prezentarea unei analize a modului de actiune a MAI in perioada de cand au inceput manifestatiile de strada si in mod special asupra modului in care s-a actionat in noaptea de duminica spre luni, cand au avut loc incidente si distrugeri in Bucuresti.