Ministerul Educatiei a alocat linia TelVerde 0800 801 100 (telefon gratuit) pentru sesizarea si inregistrarea in timp real a cazurilor de coruptie din sistemul de invatamant. Obiectul activitatii operatorilor serviciului TelVerde il reprezinta exclusiv inregistrarea faptelor care vizeaza riscuri de vulnerabilitate la coruptie sau denunturi de fapte de coruptie din sistemul de educatie, informeaza Ministerul Educatiei.

Informatiile preluate vor fi prelucrate de Comisia de Etica a MECTS si vor fi puse de catre respectiva comisie la dispozitia Corpului de Control al ministrului sau a altor organisme abilitate prin lege. Introducerea serviciului TelVerde este parte integranta a proiectului "Prevenirea coruptiei in educatie prin informare, formare si responsabilizare", finantat prin Fondul Social European - Programul Operational "Dezvoltarea Capacitatii Administrative", avand ca beneficiar Ministerul Educatiei, Asociatia pentru Implementarea Democratiei si Universitatea Titu Maiorescu in calitate de parteneri, informeaza Ministerul printr-un comunicat de presa.

Linia telefonica 0800 801 100 va fi disponibila zilnic, de luni pana vineri, intre orele 9.00-19.00, incepand cu data de luni, 9 ianuarie 2012.