Democrat-liberalul Ioan Oltean a fost audiat de procurorii DNA in dosarul in care fostul presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) Silviu Bian este acuzat de luare de mita, informeaza TVR. Ioan Oltean a fost audiat pe 19 octombrie, la 3 zile dupa ce Bian a fost arestat. Informatia apare in rechizitoriul inaintat instantei de judecata, mentioneaza postul public. "M-au intrebat daca Bian dadea din spaga si la partid. Am spus ca nu", a declarat Ioan Oltean pentru TVR.

In rechizitoriul dosarului in care fostul sef al ANOF este acuzat de luare de mita, procurorii au mentionat ca secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a fost audiat. "M-au intrebat daca Bian dadea din spaga si la partid. Evident, raspunsul este NU", a declarat Ioan Oltean pentru TVR. Oltean a mai mentionat ca este prieten cu Silviu Bian si ca il cunoaste de 6-7 ani.

Oltean s-ar fi intalnit "in conditii de conspirativitate" - spun procurorii - si cu un alt inculpat din acest dosar, Maria Tichindelean, directoarea de la fonduri europene din ANOFM. Potrivit rechizitoriului in ziua retinerii lui Bian, pe 15 octombrie, Tichindelean primise un SMS de avertizare de la o alta persoana. "Seful tau e la dna (Silviu Bian - n.r.). Vb cu soarele meu de pe tel Danei. Sa nu vb de pe al tau e ascultat. Ai grija ce vb si cu el k e urmarit. Pup", scriu procurorii in rechizitoriu.

Potrivit TVR, Maria Tichindelean, pusa sub invinuire in acest dosar, ar fi luat legatura cu Ioan Oltean, de la care a incercat sa obtina informatii suplimentare. Procurorii spun ca Oltean nu i-a furnizat nici un fel de informatii.

Fostul sef al ANOFM Silviu Bian a fost prins in flagrant in urma cu o luna, in timp ce primea 19.000 de euro, printr-un intermediar, de la subordonatii sai din Rasnov. Bian este acuzat ca ar fi primit in total peste 270.000 de euro de la subordonatii sai din Rasnov, pentru a le vira cofinantarea unor proiecte europene in valoare de 10 milioane de euro. Maria Tichindelean este acuzata si ea ca ar fi primit mita 10.000 de lei in luna august.

Nu este primul dosar de coruptie in care apare numele secretarului general al PDL, Ioan Oltean. Saptamana trecuta, procurorii DNA Oradea l-au audiat pe presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man. Acesta este acuzat ca ar fi facut trafic de influenta pe langa secretarul general al partidului, Ioan Oltean, astfel incat sa fie numit un anumit director la Directia Apelor Somes - Tisa din Cluj.