Un minor de 15 ani din Buzau a provocat, in noaptea de vineri spre sambata, un accident rutier soldat cu avarierea a doua autoturisme, relateaza Agerpres. Inainte de a se urca la volan, tanarul consumase bauturi alcoolice. Incidentul a avut loc pe raza localitatii Mararcineni. Acesta nu este primul incident rutier in care sunt implicati minori, produs in ultima vreme.

In noaptea de 28 spre 29 octombrie, un barbat din comuna Maracineni a sesizat politistii ca si-a gasit autoturismul parcat in fata locuintei, avariat, iar persoana care a provocat evenimentul a parasit locul faptei.

"Din primele cercetari efectuate de politisti a rezultat ca, in timp ce se afla la domiciliu, reclamantul a auzit un zgomot puternic, iar in momentul in care a iesit afara pentru a vedea ce se intampla a constatat ca i-a fost lovita masina. In urma cercetarilor efectuate de politisti a fost identificat si prins principalul suspect, un adolescent in varsta de 15 ani din municipiul Buzau, care a recunoscut ca, in timp ce conducea autoturismul fratelui sau pe raza comunei Maracineni, a lovit masina reclamantului, care a fost proiectata intr-un alt autoturism parcat in apropiere", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Buzau, comisarul Florina Crucianu.

Politistii au stabilit ca, inainte de a se urca la volan, minorul a consumat bauturi alcoolice, etilotestul indicand o concentratie alcoolica de 0,13 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Acesta nu este primul incident rutier in care sunt implicati minori, produs in ultima vreme.

La 29 august, un adolescent din Constana in varsta de 15 ani a provocat un acident rutier in care a lovit sapte autoturisme dupa ce a condus masina parintilor, pe care o luase fara stirea acestora. Tanarul plecase cu autoturismul parintilor pentru a merge in club sa se distreze

La 11 august, un minor in varsta de 17 ani, care conducea un autoturism inmatriculat in strainatate pe drumul judetean 606, a fost oprit cu focuri de arma de politistii din Mehedinti, dupa o urmarire de 10 km.

La inceputul lunii august, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat ca a fost deschis un dosar penal impotriva unui minor implicat intr-un accident de circulatie in centrul Capitalei. Tanarul de 17 ani, fiul unui consilier PDL din Tulcea, a pierdut controlul volanului in urma efectuarii unui viraj si a avariat patru autoturisme parcate pe Calea Victoriei. Baiatul era beat si a parasit locul accidentului.

La 21 iulie, un adolescent in varsta de 16 ani din comuna Giurgeni (Ialomita) a accidentat mortal un copil in varsta de doi ani si a ranit-o usor pe mama acestuia, in varsta de 21 de ani. Minorul este cercetat pentru ucidere din culpa, furt si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere.