Un adolescent din Constana in varsta de 15 ani a provocat un acident rutier in care a lovit sapte autoturisme dupa ce a condus masina parintilor, pe care o luase fara stirea acestora, transmite Mediafax. Tanarul plecase cu autoturismul parintilor pentru a merge in club sa se distreze. Acesta nu este primul incident rutier in care sunt implicati minori, produs in ultima vreme.

Serviciul Politiei Rutiere (SPR) Constanta a anuntat ca incidentul s-a petrecut luni dimineata, in jurul orei 10.00, pe strada Muncel din municipiul Constanta, dar adolescentul luase masina parintilor inca de duminica noaptea pentru a merge sa se distreze intr-un club.

Dupa ce a provocat accidentul, tanarul le-a declarat politistilor ca duminica seara nu a condus el masina, la volan aflandu-se un prieten. El a recunoscut insa ca luni dimineata, dupa ce a consumat etnobotanice in clubul respectiv, s-a urcat la volanul autoturismului parintilor.

Lucratorii SPR spun ca adolescentul a fost dus la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, unde i-au fost recoltate probe biologice, iar primele rezultate arata ca ca baiatul nu consumase alcool si nici plante etnobotanice.

Potrivit surselor citate, adolescentul este un copil problema, care a mai avut si in trecut probleme cu legea, fugind de mai multe ori de acasa dupa ce furase banii sau bunurilor parintilor.

De altfel, luni dimineata, pana la producerea accidentului, tatal baiatului anuntase masina ca fiind furata.

Fiind minor, el nu poate fi tras la raspundere pentru fapta sa, in acest caz pagubele produse urmand sa fie achitate de catre asiguratorul autoturismului, urmand ca acesta sa se indrepte apoi in civil impotriva parintilor sai, transmite Mediafax.

Acesta nu este primul incident rutier in care sunt implicati minori, produs in ultima vreme.

La 11 august, un minor in varsta de 17 ani, care conducea un autoturism inmatriculat in strainatate pe drumul judetean 606, a fost oprit cu focuri de arma de politistii din Mehedinti, dupa o urmarire de 10 km.

La inceputul lunii august, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat ca a fost deschis un dosar penal impotriva unui minor implicat intr-un accident de circulatie in centrul Capitalei. Tanarul de 17 ani, fiul unui consilier PDL din Tulcea, a pierdut controlul volanului in urma efectuarii unui viraj si a avariat patru autoturisme parcate pe Calea Victoriei. Baiatul era beat si a parasit locul accidentului.

La 21 iulie, un adolescent in varsta de 16 ani din comuna Giurgeni (Ialomita) a accidentat mortal un copil in varsta de doi ani si a ranit-o usor pe mama acestuia, in varsta de 21 de ani. Minorul este cercetat pentru ucidere din culpa, furt si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere.