La data de 17 octombrie 2011, continutul de umiditate in stratul de sol 0-20 cm (ogor) inregistreaza valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime in majoritatea regiunilor agricole. Pe suprafete extinse din vestul si sud-estul tarii se mentine insa seceta pedologica cu diferite grade de intensitate (moderata, puternica si izolat, extrema), potrivit informatiei furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie pe site-ul sau.

Prognoza meteorologica pentru perioada 18 - 24 octombrie estimeaza precipitatii in majoritatea regiunilor agricole ale tarii, indeosebi spre sfarsitul intervalului.

In aceste conditii, se va continua imbunatatirea continutului de umiditate din sol, rezerva de apa prezentand valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. In aceste conditii, se vor putea continua insamantarile la culturile de toamna (orz si grau) in conditii favorabile pana spre sfarsitul perioadei mentionate.

Prognoza meteorologica pentru perioada 18 - 24 octombrie estimeaza precipitatii in majoritatea regiunilor agricole ale tarii, indeosebi spre sfarsitul intervalului. In aceste conditii, se vor putea continua insamantarile la culturile de toamna (orz si grau) in conditii favorabile pana spre sfarsitul perioadei mentionate, anunta ANMite-ul sau.