Proiectul aurifer de la Rosia Montana, din nou in atentia opiniei publice: o depesa AFP arata ca Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) va folosi o cantitate de cianuri de 12 ori mai mare decat cea folosita anual la nivel european. "Cantitatile sunt mai putin importante", a declarat la RFI directorul general al RMGC, Dragos Tanase, in timp ce co-presedintele Miscarii Verzilor, Remus Cernea afirma insa ca nici o tehnologie din lume nu este sigura 100%.

Rosia MontanaFoto: Hotnews

Cantitatea de cianuri folosita anual in minele de aur din Europa se ridica la o mie de tone. In schimb, Rosia Montana Gold Corporation ar urma sa foloseasca 12 mii de tone, deci de 12 ori mai mult.

"Cantitatile sunt mai putin importante. Compania va folosi cea mai sigura tehnologie din lume", a declarat la RFI directorul general de la Rosia Montana Gold Corporation, Dragos Tanase.

"Mina de la Rosia Montana va aduce noi standarde de siguranta, astfel incat dupa aceea va deveni practic un model de urmat de catre alte dezvoltari", a spus Dragos Tanase.

De partea sa, co-presedintele Miscarii Verzilor, Remus Cernea a declarat ca nici o tehnologie din lume nu este sigura 100%, cu atat mai putin cea de la Rosia Montana.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.