Tot mai multe cupluri se confrunta cu probleme de infertilitate, cu cauze multiple. Pentru determinarea acestor cauze, sunt necesare investigatii asupra ambilor parteneri din cuplu. In cazul barbatilor si in situatia existentei unor probleme de spermograma, trebuie cautata prezenta varicocelului, adica dilatatia varicoasa a venelor spermatice. Cum se implica laparoscopia in rezolvarea acestei probleme, ca diagnostic si terapie, afla in materialul urmator, semnat dr. Victor Radu, medic primar chirurgie generala si laparoscopie.

Varicocel - dilatatia varicoasa a venelor testiculareFoto: Vimeo

Afla simptomele, tratamentul varicocelului si mai multe informatii despre avantajele abordului laparoscopic, in articolul pe larg pe MedLive.ro. Comenteaza si tu.

Ce este varicocelul?

Dilatatia varicoasa a venelor spermatice, cel mai adesea pe partea stanga (95%), poarta denumirea de varicocel. Mai exact, este vorba de varice testiculare. Sangele din pachetele varicoase determina cresterea temperaturii locale testiculare, cu afectarea spermatogenezei, adica a producerii de spermatozoizi.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.

Citeste si: