Una dintre cele mai populare emisiuni germane de divertisment e "Pe pariu ca..." , moderata de Thomas Gottschalk. Concurentii prezentati in emisiune fac tot felul de nazbatii si sparg recorduri in cele mai diverse domenii. Daca se prezentau la pariurile lui Gottschalk, ceidoisprezece romani inghesuiti intr-un Renault Espace de cinci locuri si porniti din Romania catre Dusseldorf, luau precis un premiu. Asa, calatoria lor a fost intrerupta de controlul politiei rutiere, iar soferul a platit o amenda grasa.

Automobilul a fost controlat joi la popasul Donautal-Ost de pe autostrada A3, in directia Regensburg, scrie Wochenblatt.de. In loc de regulamentarii cinci calatori, au fost gasiti inca 11, pe langa soferul de 25 de ani. Politia a convenit cu acesta sa-si duca o parte din pasageri la gara, iar apoi sa-si continue drumul doar cu numarul permis de persoane.

Dupa ce politistii au plecat, soferul roman a pornit din nou la drum, „ cu toata trupa“ . Faptul a fost insa observat de un martor din parcare, care a alertat din nou politia. Surplusul de calatori a trebuit dus la gara, iar soferul a fost amendat.

Nu este primul caz in care romanii calatoresc in stil „ ciorchine“ prin Europa, inghesuindu-se peste masura in mijloace de transport si ignorand legislatia rutiera in materie. In septembrie 2008, politia din Freiburg a prins un alt transport romanesc demn de „ Pe pariu, ca…“ . Un microbuz cu romani care se indrepta spre Spania ducea, in loc de 13 calatori, cate locuri avea microbuzul, 25 de oameni. Inghesuiti pe interval si in portbagajul mijlocului de transport, acestia luasera loc...pe scaune de lemn si tabureti.