Un microbuz cu romani care se indrepta spre Spania a fost controlat de politie la un popas pe autostrada langa Freiburg, oras in vecinatatea granitei Germania-Franta. La control, surpriza! In loc de 13 calatori, cate locuri avea microbuzul, stateau 25 de oameni, inghesuiti pe interval si in portbagajul mijlocului de transport. Romanii la drum prin Europa stateau pe scaune de lemn si pe tabureti!

Grupul de „turisti“ plecase de miercuri spre Spania, vinerea trecuta a fost controlat la Autobahnraststätte Schauinsland, unde s-a si terminat, in seara zilei de 12 septembrie, calatoria unora dintre ei. Ulterior, firma transportatoare a trebuit sa le puna la dispozitie alt mijloc de transport.

Microbuzul avea autorizatie de transport pentru 13 persoane, insa ducea un numar dublu. Economie la benzina din ce in ce mai scumpa si goana dupa profit mai ridicat, din partea firmei transportatoare? Aceasta s-a petrecut, in dauna calatorilor.

Pentru jumatate dintre acestia, asezati pe scaune de lemn in portbagaj si pe taburetii de pe interval, nu erau intrunite conditiile de securitate a transportului. Firma transportatoare a fost amendata de politia locala, cu 800 de euro.