Directorul unei companii de telefonie, cablu tv si internet din Italia le-a recomandat angajatilor sai sa evite incheierea de contracte cu cetateni romani. Publicatia italiana PeaceReporter a intrat in posesia unui mail intern trimis de directorul din regiunea Emilia Romagna al companiei Fastweb angajatilor din reprezentante, in care acesta recomanda ca incheierea de contracte cu romanii, in special abonamente pentru telefonie mobila, sa fie evitata.

"Buna ziua tuturor, vreau sa va fac o recomandare - nu mai incheiati contracte pentru abonamente cu romani. Spuneti-le clar ca nu este posibil sa incheie abonamente cu firma noastra. Blocati vanzarile catre cetatenii romani!", se spune in mail-ul intern trimis de managerul din regiune Emilia Romagna, Micaela Serenari.

Intr-un interviu acordat PeaceReporter, Micaela Serenari a explicat ca s-au descoperit cazuri in care romanii incheiau contracte cu firma de telefonie mobila pentru ca, ulterior, sa vanda telefoanele la negru.

Sergio Scalpelli, responsabilul pentru relatii cu publicul al companiei, este insa de alta parere: "Este o dovada de exces de zel din partea unui manager foarte bun", adaugand ca Fastweb nu isi alege clientii in functie de rasa, sex sau religie.