Presedintele rus Dmitri Medvedev l-a felicitat pe omologul sau moldovean Vladimir Voronin, cu ocazia Zilei Independentei. Intr-un mesaj postat pe site-ul presedintiei, liderul de la Kremlin isi exprima speranta de a "consolida prietenia si intelegerea reciproca existenta intre popoarele noastre, spre binele Rusiei si al Republicii Moldova", scrie Jurnal de Chisinau.

"In ultimii ani, prin forte comune, am reusit sa reglementam dezvoltarea progresiva a relatiilor moldo-ruse. Suntem gata sa aprofundam parteneriatul strategic, in toate directiile, si pe viitor sa consolidam prietenia si intelegerea reciproca existenta intre popoarele noastre, spre binele Rusiei si al Republicii Moldova", se arata in mesajul transmis joi catre Vladimir Voronin.

Presedintele rus l-a felicitat pe Voronin cu ocazia implinirii a 65 de ani de la eliberarea Republicii Moldova de sub ocupatie fascista. "Acesta data este sacra pentru tarile noastre. Operatiunea Chisinau-Iasi din anul 1944 reprezinta o dovada istorica expresiva de sacrificiu si a legaturilor noastre puternice fratesti. Aducem omagiu memoriei tuturor celor care au facut aceasta fapta eroica pentru libertatea si prosperitatea generatiilor viitoare", continua mesajul lui Medvedev, potrivit publicatiei de la Chisinau.

In urma cu mai putin de o saptamana, Dmitri Medvedev si Vladimir Voronin au avut o intalnire, a treia din acest an, la resedinta de vara de la Soci a presedintelui rus. O intrevedere despre care presa moscovita a scris in termeni extrem de duri la adresa Republicii Moldova. "Rusia nu va mai calca pe aceeasi grebla cu Moldova", titra la inceputul saptamanii cotidianul rus Nezavisimaia Gazeta, precizand ca Moscova a luat o pauza in relatiile cu Chisinaul. Continutul si rezultatele discutiei dintre cei doi lideri nu au fost facute publice oficial, insa, de niciuna dintre parti.

Pe 28 august, in Republica Moldova se va convoca Parlamentul nou-ales in urma scrutinului de la 29 iulie. La prima sedinta a Parlamentului vor fi alese structurile de conducere ale Legislativului, dupa care deputatii vor vota noul presedinte al Republicii Moldova.