Unul dintre cetatenii romani raniti in accidentul din Ungaria a fost externat, ceilalti patru fiind in stare stabila, informeaza News.ro. Un consul roman s-a deplasat, duminica, la unitatea medicala in care sunt internati, pentru a-i vizita si pentru a le acorda asistenta consulara. De asemenea, se fac demersuri pentru repatrierea trupurilor celor trei persoane decedate in accident, au anuntat prezentantantii Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, in microbuzul implicat, sambata, in accidentul produs pe raza localitatii Szolnok-Ungaria, se aflau opt cetateni romani, dintre care trei au decedat si cinci au fost raniti.

Cei cinci cetateni romani raniti au fost transportati la o unitate medicala din proximitate, pentru ingrijiri medicale. Unul dintre acestia a fost externat, iar ceilalti patru au fost supusi unor investigatii medicale amanuntite, starea lor de sanatate fiind stabila.

Duminica, un consul s-a deplasat la unitatea medicala in care sunt internati cetatenii romani, pentru a-i vizita si pentru a le acorda asistenta consulara.

"In ceea ce priveste cetatenii romani care au decedat in urma accidentului, oficiul consular a intreprins demersurile necesare pentru notificarea autoritatilor competente si a familiilor, in vederea repatrierii trupurilor neinsufletite", a precizat MAE.

Consulatul General al Romaniei la Szeged gestioneaza cu prioritate cazul, mentine in permanenta legatura cu autoritatile locale, cu unitatile medicale in care se afla internati cetatenii romani si acorda intreaga asistenta consulara.

Un microbuz inmatriculat in Romania a fost implicat, sambata, intr-un accident in Ungaria, la aproape 150 de kilometri de granita cu Romania.

Autovehiculul s-a ciocnit cu un autocar inmatriculat in Ungaria, iar in urma impactului trei persoane au murit pe loc.