Ambasadorul Romaniei in Statele Unite, George Cristian Maior, a avut joi o intrevedere cu senatorul republican Ron Johnson, presedinte al Comitetului pentru Securitate Interna si Afaceri guvernamentale (Homeland Security and Governmental Affairs) din Senatul SUA, decorat cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de "Comandor". In cadrul intalnirii, ca urmare a solicitarii ambasadorului roman, senatorul Ron Johnson si-a declarat sprijinul in vederea ridicarii vizelor pentru cetatenii romani, informeaza Ambasada Romaniei la Washington intr-un comunicat.

George Maior ii inmaneaza lui Ron Johnson Ordinul Steaua RomanieiFoto: washington.mae.ro

Comitetul pentru Securitate Interna si Afaceri guvernamentale este unul din cele mai importante comitete din Senatul SUA, avand jurisdictie pe operatiunile de control si verificare a activitatii Departamentului pentru Securitate Interna (Department of Homeland Security), institutie din administratia americana cu responsabilitati in domeniul controlului si protectiei frontierelor, inclusiv programul Visa Waiver, precizeaza ambasada.

"In cadrul intalnirii, ambasadorul George Cristian Maior i-a inmanat oficialului american Ordinul National "Steaua Romaniei", in grad de "Comandor", conferit de presedintele Romaniei Klaus Iohannis, cu prilejul aniversarii anul acesta a 20 de ani de Parteneriat Strategic intre Romania si Statele Unite ale Americii, in semn de inalta apreciere pentru implicarea personala avuta in directia excelentei cooperari bilaterale in plan politic, militar si economic.

In contextul intrevederii, au fost abordate teme de interes major pentru relatia bilaterala romano-americana, precum cooperarea in domeniul politico-militar si de securitate, evolutiile din regiune, dar si dimensiunea interactiunii directe dintre cetatenii celor doua tari din cadrul Parteneriatului Strategic cu Statele Unite. Ambasadorul Romaniei a evidentiat angajamentul tarii noastre pentru o relatie transatlantica solida, precum si pentru o cooperare robusta pe linie de aparare, consolidata de prezenta fortelor SUA in Romania si la nivel regional", se mentioneaza in comunicatul reprezentantei diplomatice romane.

"De asemenea, ambasadorul George Cristian Maior a reiterat interesul legitim al Romaniei de a fi inclusa in programul Visa Waiver, solicitand sustinerea senatorului Ron Johnson pentru identificarea instrumentelor legislative capabile sa faciliteze acest deziderat al cetatenilor si autoritatilor romane.

Senatorul Ron Johnson si-a declarat sprijinul pentru includerea Romaniei in programul Visa Waiver, evidentiind importanta politica si economica a acestuia pentru consolidarea relatiilor dintre SUA si tarile participante. De asemenea, oficialul american a apreciat ca includerea Romaniei in program va conduce la cresterea nivelului de securitate al celor doua tari", explica Ambasada romana la Washington in comunicat.