Trei tineri romani, cu varste cuprinse intre 24 si 26 de ani, au fost arestati la Roma pentru uciderea unui medic si politician italian in varsta de 71 de ani, relateaza duminica La Repubblica in editia sa online, citeaza Agerpres.

Medicul, Lucio Giacomoni, a fost gasit mort in noaptea de vineri spre sambata de politisti in baia vilei sale izolate din comuna Mentana, in provincia Roma. Victima avea fata tumefiata, iar corpul era plin de echimoze.

In noaptea de sambata spre duminica, politistii au retinut trei suspecti ¬ imigranti romani.

Se pare ca a fost vorba de o spargere care s-a terminat tragic. Cei trei tineri romani au crezut ca vor gasi in vila o suma considerabila de bani, circa 20.000 de euro, potrivit anchetatorilor.

Cei trei romani auzisera ca medicul obisnuia sa plateasca cash si s-au gandit ca vor gasi multi bani in locuinta sa, scrie presa italiana. In cele din urma, nu au furat decat ceva mai putin de 2.000 de euro, plus o tableta si un iPhone.

Lucio Giacomoni era un cunoscut politician local, consilier in Mentana si reprezentant al partidului Forza Italia. Era divortat din 2006 si avea copii si nepoti.

In vila cu el se mai afla o femeie din Republica Moldova, mult mai tanara. Ea a fost interogata mai multe ore de politie si i-a descris pe cei trei atacatori. Cu ajutorul informatiilor oferite de ea, politia a reusit sa-i retina pe cei trei romani, asupra carora au fost gasite obiecte ale victimei.

Tanara a povestit ca a fost sechestrata si imobilizata, apoi luata cu masina de agresori, fiind abandonata la circa un kilometru de vila, unde s-a intors pe jos, motiv pentru care nu a putut anunta imediat politia.