Doi romani sunt suspectati in cazul uciderii cu o sabie a unui conational, in orasul italian Torino, incident petrecut joi seara, relateaza publicatia La Stampa, preluata de Mediafax. Unul dintre ei, in varsta de 17 ani, a fost arestat de carabinieri in acest caz, considerat ca fiind de o violenta extrema de presa italiana. Minorul retinut l-ar fi ajutat pe autorul crimei sa scape, el fiind acuzat de complicitate la omucidere voluntara.

Cei doi suspecti sunt banuiti ca sunt implicati in moartea lui Gheorghe Daniel Cimpoesu, in varsta de 22 de ani.

Potrivit anchetatorilor italieni, in urma unui conflict, cei doi suspecti l-au agresat pe Cimpoesu. Ulterior, romanul care nu a fost inca identificat a injunghiat victima cu o sabie de zece ori, dupa care i-a taiat o mana.

La crima au asistat zeci de persoane din cartierul torinez Barriera di Milano, care au privit scena de la balcoanele locuintelor.

Potrivit ANSA, asasinul nu s-a oprit pana cand nu a fost sigur ca Cimpoesu a murit, dupa care s-a indepartat calm, impreuna cu doua femei.

Carabinierii sositi la fata locului si echipajele de ambulanta l-au gasit mort pe tanarul agresat, el fiind identificat pe baza amprentelor digitale. Cimpoesu nu avea resedinta in Italia si avea antecedente penale nesemnificative.

Conform anchetatorilor, crima a fost comisa cu o sabie care are lungimea de aproximativ 50 de centimetri, care nu a fost gasita la locul incidentului.

UPDATE: Un roman in varsta de 19 ani, presupusul asasin al lui Daniel Cimpoesu, a fost arestat sambata seara.