Prima editie a Concursului Interntional de Dirijat, organizata la Bucuresti, s-a incheiat in seara de 23 august, pe scena Studioului de concerte "Mihail Jora" al Societatii Romane de Radiodifuziune.

Concursul International de Dirijat - foto Alexandru DoleaFoto: Radio Romania

Din totalul celor 58 de participanti inscrisi - cu varste cuprinse intre 26 si 36 de ani - finala concursului i-a adus in prim plan pe cei mai buni patru concurenti, care s-au luptat pentru trofeu: Joseph Bousso (SUA), Justus Thorau (Germania), Daniel Smith (Australia) si Yang, Seul-Ryun (Coreea de Sud). In finala, acestia au dirijat Orchestra Nationala Radio in parti din Simfonia I de Brahms, Simfonia nr. 4 de Schumann si Simfonia a VIII-a de A. Dvorak.

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, in lipsa unui ocupant al locului intai, premiul al II-lea a fost impartit intre candidatii Joseph Bousso (SUA), Justus Thorau (Germania), şi Yang, Seul-Ryun (Coreea de Sud).

Juriul Concursului a fost alcatuit din dirijorii Wolfgang Doerner, Pieter Daniel si Jean Perisson, pianista Raluca Wagenhäuser (Director artistic al Festivalului), criticii muzicali Gerhard R. Koch si Oltea Serban-Parau, redactor sef Radio Romania Cultural, si concert-maestrul Orchestrei Nationale Radio, Virgil Zvoristeanu.

Concursul International de Dirijat, o initiativa a Asociatiei Culturale a Centrului Est-European pentru Arte, s-a desfasurat in cadrul celei de-a patra editii a Festivalului International "Micul Paris", in parteneriat cu Radio Romania.