Actorul Radu Beligan va fi recompensat cu o stea pe Walk of Fame-ul bucureştean, anunţă Teatrul Metropolis, unul din organizatorii evenimentului. Prin ceremonia care va avea loc dumunica 27 martie 2011, de Ziua Mondiala a Teatrului, cel mai longeviv actor, maestru al teatrului romanesc, va fi recompensat pentru intreaga cariera.

Evenimentul se va desfăşura în Piaţa Timpului din Bucureşti de la ora 13,00. Proiectul 'Walk of Fame' este iniţiat şi organizat de magazinul Cocor şi Teatrul Metropolis.

Radu Beligan s-a născut în comuna Galbeni (jud. Bacău), la 14 decembrie 1918, şi a absolvit Conservatorul de Artă Dramatică din Bucureşti în 1938. De-a lungul celor peste 70 de ani de activitate scenică, perioadă în care a realizat zeci de roluri, în teatru şi în film, la radio şi televiziune, şi o galerie de personaje neobişnuit de variată. Radu Beligan poate fi considerat, pe drept cuvânt, cel mai longeviv actor din istoria teatrului românesc.

În prezent, Radu Beligan este actor şi societar de onoare al Teatrului Naţional 'I. L. Caragiale' din Bucureşti si la cei 93 de ani joacă în spectacolul 'Egoistul'.