Teatrul Masca inaugurează o nouă sală de spectacole în Bucureşti, care va purta numele "Jacques Lecoq". Noua sala se va deschide publicului miercuri 12 ianuarie, ora 20.30 cu spectacolul 'Iunia' de Ioana Macarie avand in rol principal pe Anamaria Pislaru.

Noua sala de teatru are un spatiu de 100 mp in care gradenele pentru public permit accesul a 50 – 60 spectatori. Potrivit declaratiei directorului Teatrului Masca, Mihai Malaimare "in noul spatiu vor vedea lumina rampei spectacole de tip alternativ, spectacole nelinistite, spectacole agitate, spectacole care vor incerca sa gaseasca alte si alte raspunsuri la intrebarea la care inca nu s-a raspuns definitiv: ce este teatrul?"

Prin crearea acestui nou spaţiu al Teatrului Masca s-a urmarit centralizarea activităţii instituţiei într-o singură clădire, în Militari, pe bulevardul Uverturii. Noua clădire are trei etaje şi include, pe lângă sala de spectacole "Jacques Lecoq", birouri şi camere pentru invitaţi. Până în prezent, Teatrul Masca şi-a desfăşurat activitatea în două sedii, unul în Militari şi altul în Bucureştii Noi.

Teatrul Masca a fost înfiinţat, în 1990, de actorul Mihai Mălaimare. Artiştii susţin reprezentaţii atât în sală, cât şi în diferite spaţii neconvenţionale.