Miercuri, 5 ianuarie, se implinesc 50 de ani de când actorul Radu Beligan a adus în peisajul Capitalei o nouă instituţie de cultură menită să aducă râsul pe buzele românilor - Teatrul de Comedie. De-a lungul timpului teatrul a fost responsabil cu buna dispozitia publicului sau abordand ca repertoriu genul comic în marea sa diversitate, de la Shakespeare, Cehov sau Gogol la comedia bulevardieră, teatrul absurdului sau comedia neagră.

Înfiinţat pe 5 ianuarie 1961, Teatrul de Comedie şi-a marcat debutul în viaţa bucureşteană cu piesa 'Celebrul 702' de Alexandru Mirodan, în regia lui Moni Ghelerter. Din distribuţia spectacolului au făcut parte, pe lângă proaspătul director Radu Beligan, actorii Florin Scărlătescu, Sanda Toma, Mircea Şeptilici, Nicolae Gărdescu, Dem. Savu, Ion Lucian, Mircea E. Balaban, Rozalia Avram, Nineta Gusti, Gheorghe Dinică (pe acelaşi rol cu Amza Pellea) şi Dumitru Chesa (înlocuit în alte reprezentaţii cu Alexandru Lungu).

Anul 1961, cel care a consfinţit naşterea Teatrului de Comedie, a fost unul în care spectatorii au putut urmări pe lângă premiera spectacolului 'Celebrul 702', alte patru piese noi precum 'Burghezul Gentilom' şi 'Jurnal teatral nr. 1 primul om în Cosmos' în regia lui Lucian Giurchescu, 'Prietena mea Pix', în regia lui Radu Penciulescu, şi 'Mi se pare romantic', regizat de David Esrig.

În cei 50 de ani de existenţă pe scena Teatrului de Comedie din Bucureşti au prins viaţă spectacole precum 'Rinocerii', 'Svejk în al doilea război mondial', 'Troilus şi Cresida', 'Un Hamlet de provincie', 'Preşul', 'O noapte furtunoasă', în care actori precum Sanda Toma, Iulie Darie, Tamara Buciuceanu-Botez, Ion Lucian, Ştefan Tapalagă, Constantin Bălăreţu, Mircea Albulescu, Mihai Fotino, Aurel Giurumia au adus hohote de râs şi au smuls ropote de aplauze din partea spectatorilor.

Acestora li se alătură acum, în spectacole precum 'Cui i-e frică de Virginia Woolf?' de Edward Albee, regia Gelu Colceag, 'Avarul îndrăgostit' de Cristian Juncu după Moliere, regia Vlad Massaci, '...escu de Tudor Muşatescu', regia Alexandru Dabija, 'Soare pentru doi' de Pierre Sauvil, regia Alice Barb, actori ca Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Vladimir Găitan, Virginia Mirea, Emilia Popescu, Delia Seceleanu, Florin Dobrovici, Valentin Teodosiu, Emilia Popescu, Ştefan Bănică împreună cu mulţi alţii, actori care duc mai departe faima Teatrului de Comedie.

Din 2002 la Teatrul de Comedie din Bucureşti a fost lansat Festivalul Comediei Româneşti, devenit internaţional la a cincea ediţie. În 2006 au fost lansate Concursul de Comedie Românească şi Gala Comediei Româneşti, toate acestea ajungând repede puncte de referinţă pentru agenda culturală bucureşteană.

Din 2002 şi până în prezent Teatrul de Comedie este condus de actorul George Mihăiţă.