Viaţa fără urmări este un proiect inedit, semnat de Adrian Suciu, scriitor român, care a încercat şi reuşit să arate lumii că şi literatura poate fi un performance. Viaţa fără urmări este un volum de poezie scos de la tipar prin sistemul de Subscripţie publică. Lista persoanelor care au subscris este publicată, în ordinea cronologică a subscripţiei, pe ultima pagină a volumului.

Viaţa fără urmări este un volum de poezii, semnate de Adrian Suciu şi tălmăcite grafic de Vlad Ciobanu, prefaţate de Daniel Cristea-Enache şi editate de Brumar. Volumul va beneficia de un turneu de lansare si lecturi publice care porneşte de la Timişoara, cu evenimentul de vineri, 12 noiembrie, la Librăria Cărtureşti de pe Mercy, de la ora 17. La lansare de la Timisoara vor vorbi despre carte, autor şi proiect Adrian Bodnaru, Eugen Bunaru şi Robert Şerban.

Turneul va continua cu Sibiu - 13 noiembrie, Câmpina - 14 noiembrie, Bucureşti - 19 noiembrie.

…Adrian Suciu scrie o poezie concentrată, deopotrivă metaforică şi ironică, pe care îmi e greu s-o încadrez generaţionist. Iată un indiciu sigur al originalităţii, nedebitoare unor formule de „autoritate” în contextual unor generaţii, al unor promoţii – sau al unei epoci

literare care le cuprinde pe toate. Într-o viitoare istorie a literaturii române contemporane, nume precum cel al lui Adrian Suciu nu vor putea fi arondate unei falange poetice mai puternice decît individualităţile ce o compun. Autorul cu care acum faceţi cunoştinţă nu e mai mult – dar nici mai puţin – decît imaginea esenţializată a scrisului său. Nu un produs de serie, care multiplică şi poate fi multiplicat, ci efectul absolut impredictibil al poeziei pe care o scrie…” (Daniel Cristea-Enache)

Poetul Adrian Suciu, prezent în numeroase antologii literare în tară si străinătate, câstigător a numeroase premii literare, tradus în engleză, franceză, germană şi maghiară, va citi din carte şi, la final, va acorda autografe.