Primul concert al anului 2010, programat miercuri, 13 ianuarie, cu incepere de la ora 19:00, la Sala Radio il va avea ca protagonist pe tanarul Matei Bucur Mihaescu in dubla ipostaza de pianist si compozitor. Evenimentul se desfasoara sub semnul „Noii generatii” de muzicieni romani.

Participa Orchestra de Camera Radio, dirijata de Radu Postavaru si Corul Radio, pregatit de dirijorul Dan Mihai Goia. Programul concertului cuprinde integral compozitii de Matei Bucur Mihaescu si ii are ca solisti, alaturi de compozitor (pian) pe instrumentistii Ioana Cristina Goicea (vioara), Teodora Iliescu (flaut), Florian Radu (trombon), Stefan Cazacu (violoncel) si Silviu Albei (trompeta).

Nascut la 30 ianuarie 1995, Matei Bucur Mihaiescu era considerat inca de la varsta de 14 ani ,,copilul - minune al muzicii clasice romanesti contemporane” si este deja recunoscut ca un fenomen - un talent muzical complex, de exceptie, atat in arta interpretativa cat si in cea a compozitiei.

Ca pianist, tanarul Matei Bucur Mihaiescu abordeaza lucrari cu stiluri variate si cu grad ridicat de dificultate din creatiile compozitorilor clasici, moderni si contemporani.

In calitate de compozitor are peste 40 de creatii pentru pian, orchestra, cor si diverse formule instrumentale care au fost interpretate pe scene de prima marime de peste 50 de artisti de prestigiu sub bagheta unor mari maestri dirijori.

Performanta in arta interpretativa i-au adus premii Trofeul Casei de productie Rollywood pentru muzica, Premiul de excelenta al Uniunii Interpretilor, Coregrafilor si Criticilor Muzicali si Titlul de ,,mic ambasador” al culturii romanesti in lume oferit de Ministerul Afacerilor Externe.

Este laureat al numeroase concursuri de interpretare nationale si internationale, a primit o bursa la Viena, a urmat cursuri de maiestrie artistica cu ilustrii muzicieni din Austria, Germania, Japonia, Israel, primind numeroase propuneri pentru a-si desavarsi studiile la prestigioase Universitati de muzica din strainatate.