Volumul In sfarsit, adevarul... Generalul Victor Atanasie Stanculescu in dialog cu Alex Mihai Stoenescu, aparut la editura RAO, cuprinde marturisirile explozive ale Generalului Stanculescu despre evenimentele din decembrie 1989. Volumul va fi lansat la Bucuresti, joi, 17 decembrie, ora 13.00, la Biblioteca Centrala Universitara „Carol I”. Volumul de istorie recenta isi propune sa lamureasca o serie intreaga de evenimente si fapte legate de personajul-cheie al Momentului Decembrie 1989.

Evenimentul de lansare a cartii este unul de exceptie, menit sa marcheze 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.

In sfarsit, adevarul... este un volum de o insemnatate revelatoare in peisajul romanesc al cartii de istorie si reuneste cinci interviuri pe care Generalul Victor Atanasie Stanculescu i le-a acordat istoricului Alex Mihai Stoenescu (primul in 2004, iar urmatoarele in 2009). Cel de-al cincilea interviu a fost inregistrat pe 30 noiembrie 2009 chiar in Spitalul Penitenciar Jilava, unde este inchis Generalul Stanculescu.

Protagonistul vorbeste aici, pentru prima data, despre colaborarea sa cu serviciile secrete britanice si maghiare, despre faptul ca a cunoscut dinainte in detaliu cum a fost planificata in strainatate rasturnarea lui Nicolae Ceausescu si distrugerea Securitatii de catre Armata. Volumul de istorie recenta isi propune sa lamureasca o serie intreaga de evenimente si fapte legate de personajul-cheie al Momentului Decembrie 1989.