Ce loc mai ocupa teatrul in viata publica, adesea invadata de comercial si rutina? Intalnirea de pe scena a generatiei de aur cu tanara generatie aduce spectatorii la salile de teatru? Reuseste teatrul sa ne scoata din mrejele circului citadin? Care este secretul pieselor de teatru care se joaca cu casele inchise? Mircea Albulescu a discutat online cu cititorii HotNews.ro.

  • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la sfarsitul textului

Mircea Albulescu, pe numele sau adevarat Albulescu Iorgu s-a nascut in 4 octombrie 1934. Isi incepe cariera ca artist amator in echipa de teatru la Ateneul Popular “Ana Ipatescu” iar in 1950 este angajat la Teatrul National ca actor de figuratie. intre 1952 - 1956 devine student al I.A.T.C. la clasa Aurei Buzescu.

Intre anii 1956 - 1998 Mircea Albulescu este actor la Teatrul Municipal din Bucuresti, Teatrul de Comedie din Bucuresti si Teatrul National din Bucuresti.

In film Mircea Albulescu a interpretat peste 70 de roluri. Actorul este membru al Uniunii Ziaristilor si a colaborat multi ani cu reviste dedicate teatrului si cinematografiei. Mircea Albulescu este si autor de versuri si proza scurta.

Cel mai nou proiect in care este implicat actorul Mircea Albulescu este "Mari Actori Romani", o colectie de voci si talente care au pus amprenta pe istoria teatrului autohton.

  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana