Realizat dupa un scenariu de Ariel Dorfman, pe baza marturiilor din volumul “Spune adevarul puterii. Aparatori ai drepturilor omului care transforma lumea”, spectacolul aduce in fata publicului interviuri cu 51 de personalitati de pe 5 continente, realizate de Kerry Kennedy pe parcursul a 2 ani de zile, in vederea sensibilizarii opiniei publice cu privire la suferinta celor care au luptat pentru respectarea drepturilor omului.

Spectacolul realizat de Anca Maria COLTEANU are ca protagonisti 14 persoane private de libertate din penitenciarele Ploiesti si Targsor care au inceput repetitiile din 17 iulie in cadrul penitenciarelor iar din 22 octombrie au repetat in Bucuresti, la Teatrul Metropolis.

Spectacolul, programat pentru data de 10 decembrie, ora 19.00 – Ziua Internationala a Drepturilor Omului, pe scena Teatrului Metropolis din Bucuresti, si-a gasit confirmarea prin bunavointa domnului director George IVASCU, care a manifestat deschidere si entuziasm gazduind acest proiect inedit.

Din aproximativ 29 de persoane private de libertate au fost selectionate 14: 13 actori (7 barbati si 6 femei) si o femeie sufleur. Toate persoanele isi executa pedeapsa in regim deschis sau semideschis.

Distributia spectacolului:

Hafez Abu Seada, Muhammad Yunus, Elie Wiesel, Oscar Arias Sánchez - Ciprian Valentin Agapin

Guillaume Ngefa Atondoko, Doan Viet Hoat - Justinian Virgil Raducu

Kailash Satyarti, Harry Wu - Cristian Petrus Predescu

Desmond Tutu - Stefan Florin Nan

Abubacar Sultan, Gabor Gombos, Raji Sourani - Dumitru Conac

José Zalaquett, Ka Hsaw Wa, Van Jones - Vlad Nicolae Vasilescu

Wei Jingsheng, Koigi Wa Wamwere, Martin O’Brien, Bruce Harris, Bobby Muller

- Sebastian Eduard Simion

Digna Ochoa, Wangari Maathai, Femeie din Sudan - Roxana Pascu

Diana Ortiz - Marinica Mizdrescu

Marina Pisklakova, Rigoberta Menchú - Elisabeta Floarea Marian

Fauzinda Kassinja - Adelina Popovschi

Rana Husseini, Helen Prejean - Cosmina Mirela Brezeanu

Juliana Dogbadzi - Lucacel Tatiana Violeta

sufleur - Thiele Simona Mihaela

Proiectul “Spune Adevarul Puterii” se desfasoara cu sprijinul Casei Natiunilor Unite si se afla sub directa indrumare a Ancai Maria Colteanu, care semneaza si regia acestui spectacol.