Visul lui Adalbert (R. Gabriel Achim), o productie Libra Film si Green Film, producator Tudor Giurgiu, a castigat Premiul cel Mare (Baltic Event Best Project Award), in valoare de 3000 de euro, la piata de proiecte a Festivalului de Film Black Nights de la Tallinn (Estonia)- Baltic Event Co-production Market, organizata in perioada 29 noiembrie- 2 decembrie.

Ajuns la a cincea editie, Baltic Event Co-Production Market a cuprins o selectie de 12 proiecte de filme originale si incitante, provenite din Tarile Baltice, Scandinavia, Centrul si Estul Europei si Rusia.

Potrivit comunicatului, Visul lui Adalbert va fi realizat in co-productie cu alti doi parteneri europeni si va fi depus la urmatorul concurs de proiecte organizat de CNC. De asemenea, proiectul a mai fost prezentat la Connecting Cottbus 2008, Crossroads Salonic 2009 si la atelierul de la Angers prezidat de Jeanne Moreau.

Visul lui Adalbert este o comedie neagra inspirata dintr-un fapt real, petrecut intr-o fabrica in Romania anilor ‘80. Filmarile sunt preconizate a incepe la mijlocul anului 2010.

Gabriel Achim a semnat regia la numeroase scurt-metraje care au fost prezentate si premiate la festivaluri internationale de film. Ultimul sau proiect de scurt-metraj, Bric Brac, a fost prezentat la Festivalul de la Berlin 2009, in sectiunea Berlinale Shorts.