Anne Holt, fostul Ministru al Justitiei in Norvegia scrie carti inspirate de cazurile reale de care s-a lovit pe parcursul experientei de om al legii. Romanul sau, aparut in traducere la editura Trei dezvolta o tema de actualitate, o poveste pornind de la un caz de coruptie identificat in justitia norvegiana.

Eroare judiciara este primul volum dintr-o serie in care protagonistii sunt eroii anchetatori Vik si Stubų.

“Coruptia este... de neconceput in Norvegia.” In ciuda acestei imagini, romanul lui Anne Holt porneste de la un caz de coruptie identificat in justitia norvegiana.

"In primavara lui 2000, am avut ocazia sa ascult o poveste adevarata. Era despre Ingvald Hansen, un barbat care fusese condamnat pe viata, in 1983. Aşa cum mi-a fost istorisita, la o masa dintr-un restaurant. Povestea era oribil de fascinanta. Numeroase elemente te faceau sa crezi ca acel barbat fusese victima unei erori judiciare. Primul meu reflex a fost sa anchetez mai in profunzime cazul respectiv. Dar, in loc de asta, inspirata de el, am inceput sa scriu o carte in care am creat un alt personaj, dintr-o alta epoca.", declara scriitoarea.

Un sir de disparitii inexplicabile se produce la Oslo. Ancheta ii este incredintata inspectorului principal Ingvar Stubų. Pentru a da de urma criminalului, acesta apeleaza la Inger Johanne Vik, o ex-profiler a FBI-ului. Investigatiile ii vor conduce la Aksel Seier, condamnat cu patruzeci de ani in urma si exilat in Statele Unite. Dar sa fie el oare adevaratul criminal? Apare banuiala ca s-a comis o eroare judiciara... ca o autoritate publica a primit bani pentru a influenta rezultatul unui proces derulat cu ani in urma...

Anne Holt este fost ministru al justitiei in Norvegia, procuror, avocat, publicist la televiziune si autor al unor serii de romane politiste ce au cunoscut un succes imens in tarile scandinave. Considerata regina romanului politist norvegian cartile Annei Holt sunt traduse in peste 25 de limbi.