Seria reprezentatiilor Operei Nationale Bucuresti din cadrul FNT continua vineri, 6 noiembrie a.c., ora 18.30, cu opera „Evgheni Oneghin”, de P. I. Ceaikovski. Aceasta productie a avut premiera pe 22 martie a.c., in regia lui Ion Caramitru. Conducerea muzicala a spectacolului ii apartine dirijorului Iurie Florea. Decorurile au fost realizate de Maria Miu, iar costumele de Viorica Petrovici. Din echipa de creatie a noii productii fac parte Stelian Olariu – maestru de cor, Florin Fieroiu – coregrafie, Florica Stanescu, Mirela Simniceanu – miscare scenica si coregrafie si Chris Jaeger – light designer.

Prima montare in Romania a lucrarii lui Ceaikovski a fost realizata in 1938, cea de-a doua, conceputa in stagiunea 1958-1959 si cea de-a treia, creata in 1981, a fost semnata de regizorul Hero Lupescu. Premiera din 22 martie 2009 reprezinta asadar cea de-a patra montare a operei “Evgheni Oneghin” pe scena bucuresteana.

La reprezentatia spectacolului din 6 noiembrie isi vor da concursul solistii ONB Ionut Pascu (Oneghin), Teodor Ilincai (Lenski), Tina Munteanu (Tatiana), Maria Jinga (Olga), Pompeiu Harasteanu (Gremin), ANA MARIA COMSA (Larina), Ecaterina Tutu (Filipievna), Florin Diaconescu (Triquet), Radu Pintilie (Capitanul / Zaretsky).

In cadrul celei de a XIX-a editii a Festivalului National de Teatru (FNT), care se desfasoara in perioada 31 octombrie – 8 noiembrie a.c., Opera Nationala Bucuresti (ONB) este prezenta cu doua spectacole de opera, „Macbeth” de Giuseppe Verdi si „Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski, si cu spectacolul de balet „Simfonia fantastica”, pe muzica de Hector Berlioz.