In cadrul Zilelor Culturii Germane care se desfasoara la Bucuresti in perioada 1-9 noiembrie, Centrul de Carte Germana organizeaza o seara literara germano - romana, sub titlul "Decembrie, din nou". Invitati sunt scriitorii Susanne Schädlich, Ulrich Peltzer si Gyorgy Dalos, din Germania, si Mircea Dinescu si Adela Greceanu, din Romania. Evenimentul va avea loc vineri, 6 noiembrie, la ora 18.00, la Galeria Dalles, iar moderator va fi criticul literar Ernest Wichner (Literaturhaus Berlin).

Organizatorii sunt Ambasada Republicii Federale Germania si Centrul de Carte Germana, iar manifestarea face parte din seria dedicata implinirii a 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului.

Prima parte a serii este rezervata unei dezbateri pe tema caderii Zidului Berlinului si a Revolutiei din decembrie ´89 si a impactului pe care aceste evenimente istorice le-au avut asupra celor cinci scriitori, atat din perspectiva propriei existente, cat si a destinului literar al fiecaruia dintre ei, despre noul spatiu literar ivit dupa disparitia granitelor dintre Berlin si Bucuresti, dintre Vest si Est.

Dezbaterea va fi urmata, dupa pauza, de lectura propriu-zisa, fiecare scriitor fiind invitat sa citeasca fragmente din scrierile sale.

Textele vor fi traduse atat in romana cat si germana, iar discutiile vor beneficia de traducere simultana.