Designerul Radu Comsa prezinta la Festivalul de Design din Londra (19 – 27 septembrie) proiectul Ice Age Chair. Proiectul realizat de designerul roman face parte din expozitia In Praise of Shadows, organizata la Muzeul Victoria si Albert de EUNIC Londra (reteaua Institutelor Culturale Europene), cu sprijinul Comisiei Europene in Marea Britanie.

Evenimentul marcheaza inceputul eliminarii treptate a iluminatului cu eficienta redusa si include creatiile a 20 de designeri europeni care exploreaza noi tehnologii in domeniu. Curatorul expozitiei este Jane Withers, designer britanic si autor a numeroase studii de specialitate.

Radu Comsa este primul designer roman care participa la Festivalul de Design din Londra, cel mai amplu eveniment anual de profil, ajuns la a saptea editie, cu peste 200 de expozitii in spatii de mare vizibilitate precum Trafalgar Square, Southbank Centre, Victoria &Albert Museum si Somerset House.

Lucrarea Ice Age Chair nu este un scaun propriu-zis, ci un invelis care ascunde subtil un scaun obisnuit. Lumina emana difuz prin fibra din jurul scaunului, iar acesta dispare, lasand sa transpara doar o imagine in negativ, asemeni unui scaun captiv in straturi de gheata din vremuri de demult. Lucrarea se inscrie in zona cautarilor poetice ale proiectului In Praise of Shadows, care este o oportunitate de a schimba nu doar un bec, ci insusi modul de a percepe lumina, umbra, intunericul.

Radu Comsa locuieste si lucreaza in Bucuresti. Este castigator al competitiei Designboom 100% Folding Chair in 2003, a expus in cadrul Targului 100% Design din Londra in 2004, la Milano Design Week in 2008 si la diverse expozitii de profil din Romania. Proiectele sale au aparut in reviste de arhitectura si design precum Frame, Architectural Digest, New York Arts, Interior World si Arhitectura.

Proiectul romanesc la Festivalul de Design este organizat de Institutul Cultural Roman din Londra.