Decat emo, mai bine existentialist: Filosofia pe intelesul fiicei mele, lansata la Editura Cartier

de E.M.     HotNews.ro
Vineri, 15 mai 2009, 16:07 Actualitate | Cultură

Ce e ala un neant? Ne miram cand auzim astfel de intrebari de la cei mici. Sa ne ingrijoram, sa ne bucuram? Filosofia pe intelesul fiicei mele, ultima carte semnata Roger-Pol Droit, poate oferi un raspuns precocitatii unor astfel de intrebari.

Filozofia este un cuvint care, deseori, sperie. Ne imaginam intrebari nemaipomenit de complicate, un vocabular enigmatic, carti si chiar titluri de carti pe care nu le intelegem. Un univers aparte, rezervat citorva specialisti rari, care sint, probabil, extraterestri. Pe scurt, filozofia nu ar fi activitate pentru toata lumea. Crezind una ca asta, ne inselam.

Filozofia nu este nici bataie de cap, nici activitate naturala si spontana. Putem s-o practicam la diferite niveluri, asa cum facem muzica, sport sau matematici, ca debutant sau ca practician confirmat, ca amator sau ca profesionist.

Aceasta deschidere a spiritului este ceea ce constituie forta inepuizabila a filozofiei. Ea imi pare indispensabila, pentru ca m-am convins ca trai masa cum gindim. Traim meschin, daca gindim meschin. Traim liber, daca gindim liber. Gindirea nu este niciodata fara consecinta pentru existenta noastra, personala sau colectiva.
(Roger-Pol Droit, Filosofia pe intelesul fiicei mele, Traducere din franceza de Adrian Ciubotaru, Editura Cartier, Colectia Cartier Verde, 2009, 92 p., Pret: 18 RON.)

Roger-Pol Droit s-a nascut in 1949, in Franta; este jurnalist, cercetator si scriitor, colaborator la saptaminalul Monde des livres si autorul unor lucrari de filosofie care s-au bucurat de succes:
  • 101 experiences de philosophie quotidienne, Odile Jacob, 2003.
  • Dernieres nouvelles des choses, Odile Jacob, 2003;
  • L’oubli de l’Inde – Une amnesie philosophique, Seuil, 2004;
  • L’Occident explique a tout le monde, Seuil, 2008;
  • Les Religions expliquees a ma fille, Seuil, 2000.
In Colectia Cartier Verde au mai aparut:


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1382 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri