Bucharest Biennale 3 va avea loc intre 23 mai - 21 iunie 2008 avand ca tema de expunere/cercetare "Being Here. Mapping the Contemporary / Fiind aici. Topografia contemporaneitatii." Marti 29 ianuarie 2008, de la orele 10.30 , la Muzeul de Geologie - unul dintre spatile principale ale BB3 - va avea loc o conferinta de presa sustinuta de Jan-Erik Lundström si Johan Sjöström, curatorii suedezi ai bienalei in care va fi facuta publica lista artistilor si a spatiilor de expunere.

Alaturi de cei doi curatori vor participa ca invitati la conferinta de presa Lia Perjovschi si Adrian Matei, artisti participanti in BB3, si Oana Ailenei, premium brands manager, reprezentantul principalului sponsor Pilsner Urquell.

Bucharest Biennale 3 - Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti - este o structura ce doreste sa transforme Bucurestiul intr-un camp de actiune artistica, sa sparga izolarea culturala si sa incurajeze creativitatea artistica, accesul public la cultura, diseminarea artei, dialogul intercultural si cunoasterea culturii contemporane europene si internationale. Scopul general este acela de a creiona o zona permisiva artei contemporane globale, care sa realizeze un cumul din unicitatea, individualitatea si multiplicitatea de perspective abordate de diferiti artisti.

Bucharest Biennale 3 va cuprinde 44 de proiecte in structura principala (realizate de 38 artisti si teoreticieni din 21 de tari), 17 evenimente conexe, paralele si conferinte, desfasurate in 7 locatii.

Tema bienalei este "Being Here. Mapping the Contemporary / Fiind aici. Topografia contemporaneitatii" atrage atentia asupra laturii geografice a creativitatii contemporane si actualelor practici reprezentationale.

Bucharest Biennale este produsa de revista de arta si cultura contemporana PAVILION.