Asociatia Cronicarilor Cinematografici din Argentina a anuntat nominalizarile la Premiile 'Condor de Plata' cel mai mare festival de film din Argentina, aflat la cea de-a 56 editie. Doua filme romanesti au fost nominalizate la sectiunea film strain. Este vorba de "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" de Cristian Mungiu si "A fost sau n-a fost?" de Corneliu Porumboiu, informeaza siteul Asociatiei.

Cele doua productii romanesti concureaza cu filmul "Letters From Iwo Jima" (SUA) in regia lui Clint Eastwood, cu "L'Esquive" (Franta) in regia lui Abdellatif Kechiche si cu "Das Leben der Anderen" (Germania) in regia lui Florian Henckel-Donnersmarck.

La sectiunea cel mai bun film au fost nominalizate peliculele “El Otro, “La Antena”, “La señal”, “Una novia errante” si “XXY”. Primcipalul candidat la castigarea premiului pentru cel mai bun film este productia “La señal” care a fost nominalizata la 14 categorii. "La Antena" filmul science fiction al lui Esteban Sapir a obtinut opt nominalizari la fel ca si filmul “XXY” al romancierului si scenaristului Lucia Puenzo.

Castigatorii vor fi anuntati in martie sau aprilie. Condor de Plata sunt acordate din anul 1942 si sunt considerate cele mai importante premii ale industriei de film din Argentina.

Nominalizarile la la toate categoriile Premiilor Condor de Plata.