Ana Ularu a primit, luni seara, trofeul pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru rolul A din spectacolul "O interventie" la Teatrul Act din Bucuresti, la editia a 25-a a Galei UNITER, care are loc la Teatrul National "Mihai Eminescu" din Timisoara, potrivit news.ro.

Nominalizarile pentru Cea mai buna actrita in rol principal au fost: Alina Petrica pentru rolul titular din spectacolul "Aglaja" la Centrul European Cultural si de Tineret pentru UNESCO "Nicolae Balcescu" Bucuresti, Ana Ularu pentru rolul A din spectacolul "O interventie", la Teatrul ACT Bucuresti si Mihaela Trofimov pentru rolul titular din spectacolul "Molly Sweeney" la Teatrul UNTEATRU Bucuresti.

Trofeul a fost inmanat de Victor Rebengiuc.

Juriul final este format din Alexandru Darie, Luana Dragoiescu, Dana Dogaru, Florica Ichim si Maria Sirbu.

Conform statutului Uniunii Teatrale din Romania, Senatul UNITER a acordat, in cadrul Galei Premiilor UNITER, premiul de excelenta, premiile pentru intreaga activitate si premiile speciale.

Premiul pentru intreaga activitate a fost acordat scenografului Luana Dragoiescu si criticului si istoricului de teatru Mariana Voicu.

Premiul special pentru proiecte inedite si realizari remarcabile a fost acordat Teatrului National "Mihai Eminescu" din Timisoara pentru realizarea Salii 2 (Manej).

Senatul UNITER a acordat un premiu special actritei Eugenia Tarasescu-Jianu, pentru o cariera exceptionala in teatrul de papusi si marionete, precum si actritei Irene Flamann Catalina, pentru o viata dedicata Teatrului National "Mihai Eminescu" din Timisoara.

Gala Premiilor UNITER 2017 este prezentata de actorul si regizorul Ion Caramitru, presedintele Senatului Uniunii, si este transmisa in direct pe TVR 1 si Radio Romania Cultural.