Asociația Pro Valores și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului au dorit ca manifestările din data 16 octombrie de la Palatul Mogosoaia să se desfășoare sub genericul Diplomatic Art. Cu puțin timp înaintea desfășurării evenimentului am fost atenționați că titulatura Diplomatic Art este marcă înregistrată, fiind un proiect cultural-artistic inițiat de artistul vizual Ciprian Chirileanu la Timișoara, primele două ediții având loc în anul 2014 și 2015 și că Diplomatic Art prezintă creaţia artiştilor profesioniști contemporani din ţările care au deschise misiuni diplomatice consulare Generale sau Onorifice în Timişoara sau în alte orașe din România, inclusiv Ambasadele țărilor existente la București, la care se alătură și artiști din România. Manifestările culturale aparțin tuturor genurile artistice: arte vizuale, teatru, muzică, literatură, etc. (https://www.facebook.com/Diplomatic.Art, http://diplomatic-art.blogspot.ro )

Întelegând importanța Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe și nedorind niciun moment să aducem atingere titularului dreptului de autor asupra mărcii DIPLOMATIC ART, am decis modificarea conceptului și schimbarea titulaturii evenimentului dedicat Japoniei, complexul eveniment de la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia desfășurându-se cu mare succes sub genericul “Culturile lumii”.

Duminica, 16 octombrie, mii de iubitori ai artei, culturii, tradițiilor nipone s-au bucurat de un eveniment inedit, iar spațiile Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia au realizat o adevărată punte diplomatică și culturală între România și Japonia, se arata in comunicatul organizatorilor.