Directorul artistic al Fundatiei Baia Mare 2021, Vlad Tausance, si-a asumat vineri, pe pagina sa de socializare, responsabilitatea pentru continutul cultural propus in dosarul de sustinere a candidaturii municipiului pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, competitie pe care a castigat-o orasul Timisoara.

"Imi asum deplina responsabilitate pentru deciziile strategice si continutul cultural propus in dosar. Cred in ele asa cum cred in probitatea si onestitatea colegilor mei. Regret ca nu am putut fi mai convingator, ca nu am gasit toate argumentele pe care juriul le astepta. Sper ca fortele decizionale si comunitatea sa decida continuarea proiectelor fanion ale fundatiei: festivaluri, saloane sau ateliere de formare. In ultimul an, am fost o Capitala Europeana a Culturii. Tine de noi sa continuam. Ne vedem, ca pana acum, in Piata Libertatii. Ramanem cu sufletul, mintea si fapta in Baia Mare", a spus Vlad Tausance, potrivit Agerpres.

De asemenea, acesta a felicitat toti reprezentantii oraselor candidate - Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si a solicitat specialistilor, administratiei locale si publicului sa continue sustinerea proiectelor din dosarele de candidatura.

"Sustineti in continuare managerii culturali care au lucrat pentru orasele voastre, chiar daca rezultatul nu a fost pozitiv. Ei sunt cei care pot sa reinventeze educatia si cultura in Romania, in ultimul an si-au dovedit zi de zi devotamentul si incapatanarea de vedea in viitor. Aceasta competitie trebuie sa ne uneasca si sa intareasca sectorul cultural, sa ne redea increderea. Pastrati-va curajul de a vrea mai mult si ajutati-i pe cei care pot face ca lucrurile sa se intample", a precizat Vlad Tausance, pe pagina sa de socializare.

In context, presedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea a declarat pentru Agerpres ca proiectele culturale cuprinse in dosarul de candidatura a municipiului Baia Mare vor continua, cu sprijinul administratiei locale.

"In primul rand vreau sa felicit echipa Fundatiei Baia Mare 2021, echipa despre care stiu cat a muncit, cata energie a depus in ultimul an de zile pentru acest proiect de candidatura. Asa cum am sustinut in fata comisiei la Bucuresti, proiectele si ideile frumoase care s-au nascut in aceasta perioada vor continua chiar daca Baia Mare nu a castigat competitia. Am realizat in acest timp cateva lucruri fara precedent in istoria democratiei locale - parteneriatul dintre CJ Maramures si Primaria Municipiului Baia Mare si am avut sprijinul de sustinere a administratiei locale din judetele limitrofe, indeosebi a judetului Satu Mare, am realizat proiecte culturale fara de care Baia Mare ar fi fost mult mai saraca. Avem in fata noastra o generatie noua de politicieni pentru care aceste parteneriate vor ramane in continuare o prioritate", a spus Gabriel Zetea.

Comisia de selectie a decis, vineri, la Bucuresti ca viitoarea Capitala Europeana a Culturii 2021 sa fie municipiul Timisoara.