Banca Comerciala Romana a scos la vanzare medalia aniversara „Sibiu 2007 – Capitala Culturala Europeana“, confectionata in 3 variante din aur, argint si tombac. Medaliile care beneficiaza de o prezentare speciala sunt insotite de pliante de prezentare iar cele din aur si argint au si certificate de autenticitate, informeaza un comunicat al bancii.

Medaliile au fost confectionate de catre R.A. Monetaria Statului si sunt ambalate in capsule de protectie din metacrilat, fiind prezentate in cutii speciale din piele (pentru medaliile din aur), imitatie de piele (medaliile din argint) si ABS (medaliile din tombac).

Medaliile din aur au greutatea de 31,103 grame, iar cele de argint de 15,55 grame. Preturile de vanzare includ valorile capsulelor de plastic, a cutiilor de prezentare, a certificatelor de autenticitate si a pliantelor de prezentare.

Monedele pot fi achizitionate la urmatoarele preturi :

  •  medalii aur: pretul de vanzare: 2.711,16 RON/buc, inclusiv TVA
  •  medalii argint: pretul de vanzare: 122,20 RON/buc, inclusiv TVA
  •  medalii tombac (metal comun): pretul de vanzare: 53,35 RON/buc, inclusiv TVA

Vanzarea medaliilor se va realiza prin intermediul unitatilor BCR din Sibiu, Medias, Sighisoara, Brasov, Cluj, Targu Mures si Bucuresti (sucursala Universitate).

BCR a pus in circulatie aceasta emisiune pentru a marca pozitia de „Banca oficiala a Capitalei Culturale Europene – Sibiu 2007“ si de partener oficial al Primariei Municipiului Sibiu de-a lungul intregului an 2007.

Ca partener oficial al Capitalei Culturale Europeane - Sibiu 2007, BCR a sustinut manifestarile culturale dedicate acestui eveniment dar a fost si creator de evenimente culturale, cel mai important fiind proiectul „BCR te invita la o calatorie culturala“.