Trei burse de creatie de care vor beneficia scriitori a caror valoare a fost confirmata in ultimii ani prin nominalizarea la importante premii nationale pentru literatura sau cistigarea acestora vor fi acordate de Polirom pentru anul 2008 urmatorilor: Radu Aldulescu (2000 de euro), Matei Florian (1500 de euro) si Livia Rosca (1000 de euro).

Radu Aldulescu a publicat in 2006 romanul Mirii nemurii, in colectia „Proza” de la Cartea Romaneasca si Istoria eroilor unui tinut de verdeata si racoare, in 2007, in Seria de autor „Radu Aldulescu”. Matei Florian este coautor al romanului Baiuteii (impreuna cu fratele sau, Filip Florian), publicat in colectia „Ego. Proza” la Polirom, in 2006. Livia Rosca a debutat la Cartea Romaneasca in colectia „Poezie”, cu volumul Ruj pe icoane.

Este al doilea an in care Polirom ofera burse de creatie, anul trecut acestea fiind acordate scriitorilor: Filip Florian, Ioana Bradea si Dan Sociu .

Radu Aldulescu s-a nascut la 29 iunie 1954 la Bucuresti si a debutat in 1993, cu romanul Sonata pentru acordeon, pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania. A mai publicat romanele: Amantul Colivaresei, editia a II-a, Editura Cartea Romaneasca, 2006, Ingerul incalecat, Istoria eroilor unui tinut de verdeata si racoare si Proorocii Ierusalimului. A scris scenariul filmului Terminus Paradis, care a obtinut Marele premiu al juriului la Festivalul de la Venetia. In anul 2006, ii apare romanul Mirii nemuririi, la Editura Cartea Romaneasca, iar in 2007, Istoria unui tinut de verdeata si racoare, in Seria de autor „Radu Aldulescu”, in colectia „Proza”.

Matei Florian s-a nascut la 8 ianuarie 1979, in Bucuresti. A debutat cu poezie in revista Cuvantul, in 1997. Incepind cu 1998, este reporter si, ulterior, titular de rubrica la Dilema (Dilema Veche). A colaborat cu reportaje, cronica literara si teatru scurt la diferite publicatii culturale si la radio. Romanul Baiuteii reprezinta debutul editorial al autorului.

Livia Rosca s-a nascut pe 19 octombrie 1980 la Dragasani, judetul Vilcea. Este studenta la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii. In anul 2005 a debutat in revista Tribuna. A publicat in revistele Romania literara si Ca si cum. Este prezenta in antologia Literatura potentiala 2001, Ed. Vinea, 2005. A debutat cu volumul de poezie Ruj pe icoane (Premiul de debut in poezie al Editurii Cartea Romaneasca si Premiul National de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Prima, pe 2006). In acest moment, Livia Rosca lucreaza la romanul Papusile din patul tau. Pentru mai multe detalii despre Livia Rosca, accesati: http://www.livia.ro.