Spectacolul "Hamlet" pe muzica formatiei Subcarpati, in regia Adei Lupu Hausvater, se va juca la Teatrul National Timisoara. Avanpremiera va avea loc marti, 10 mai, de la ora 19.00. Spectacolul se doreste a fi un manifest despre dreptul oamenilor de a fi autentici si militeaza pentru dreptul de a ramane ei insisi si de a-si pastra vocea in societate, potrivit reprezentatilor teatrului.

Hamlet pe muzica trupei SubcarpatiFoto: Adrian Piclisan TNTm

Una dintre cele mai cunoscute replici, "A fi sau a nu fi?", se va auzi marti seara pe scena Teatrului National Timisoara.

Regizoarea Ada Lupu Hausvater propune un proiect care imbina celebra piesa a lui Shakespeare, Hamlet, cu muzica semnata de Subcarpati, trupa care a pus folclorul romanesc intr-o lumina noua si l-a imbinat cu sunete grele, de la drum and bass, hip-hop, trip-hop si dancehall, presarate cu ritmuri electronice.

In spectacolul regizat de Hausvater se regasesc elemente din folclorul romanesc, retranspuse pe beat-uri hip-hop, dubstep sau muzica electronica, iar traducerea "remix" este semnata de dramaturgul Peca Stefan.

Spectacolul se vrea a fi un manifest pentru normalitate, pentru dreptul oamenilor la fericire individuala, la libertate si la opinie.

Din distributie fac parte Matei Chioariu, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Doru Iosif, Victor Manovici, Cristina Konig, Flavius Retea, Catalin Ursu, Bogdan Spiridon, Adrian Jivan, Florin Ruicu, Costel Tovarnitki, Raul Bastean, Benone Viziteu, Romeo Ioan, Claudiu Dogaru, Ionut Iova si Marius Lupoian, dar si liderul trupei Subcarpati - Marius Andrei Alexe (MC Bean) si Valentin Popescu (Vali Umbra).

Primele doua reprezentatii sunt programate marti si miercuri (10, 11 mai), de la ora 19:00, si se joaca cu casa inchisa. Urmatoarele doua reprezentatii sunt programate joi, 9 iunie si joi, 23 iunie.