Cunoscuta balerina romana Alina Cojocaru va evolua intr-un nou spectacol de balet realizat pe muzica compusa de Prokofiev, in urma cu 70 de ani, pentru coloana sonora a unui film care nu a mai fost realizat. Spectacolul va avea premiera in primavara anului 2008, la Covent Garden din Londra, in interpretarea Royal Ballet, unde Alina Cojocaru este prim-solista, informeaza New York Times.

Alina Cojocaru va evolua in spectacol alaturi de Carlos Acosta si Zenaida Yanovsky. Compozitia este bazata pe un episod din romanul "Idiotul" de Dostoievski, amintind de "Romeo si Julieta" si de Simfonia a V-a ale lui Prokofiev, a fost finalizata de compozitorul britanic Michael Berkeley.

Partitura a fost descoperita de Kim Brandstrup, un coregraf de origine daneza, stabilit in Londra, care a declarat ca a gasit o trimitere catre aceasta intr-o biografie a lui Prokofiev si ca a descoperit o fotocopie in departamentul de muzica de la Goldsmiths, Universitatea din Londra. El a propus Royal Ballet sa o transforme intr-o piesa dansanta. Monica Manson, directorul companiei, i-a sugerat lui Berkeley sa o prelucreze pentru orchestra. Prelucrarea a fost prezentata in 1936 pentru "The Queen of Spades", pentru a fi regizata de Mikhail Romm, insa in momentul in care s-a renuntat la acest proiect, muzica a fost lasata intr-un stadiu incomplet, scrie NY Times.

Alina Cojocaru, una dintre cele mai bine cotate balerine la nivel mondial, s-a nascut pe 27 mai 1981, la Bucuresti. Dupa un stagiu de pregatire de sapte ani la Opera din Kiev, Alina ajunge in 1998 la Mecca baletului, Covent Garden din Londra. Din 2001 este primadona acestui leagan al artei dansului.