5 zile de teatru romanesc la Chisinau

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 18 martie 2016, 14:14 Actualitate | Cultură

În cadrul celei de-a doua ediţii a Turneului Teatru Romanesc la Bucureşti şi Chişinău - amplul proiect de schimburi culturale iniţiat în 2014 între Teatrele Naţionale, “I.L.Caragiale” din Bucureşti şi „Mihai Eminescu” din Chişinău - actorii Teatrului Naţional din Bucureşti vor prezenta în capitala Republicii Moldova, în zilele de 23 şi 24 martie, câte două reprezentaţii cu spectacolele „20 de ani în Siberia" şi „Între noi e totul bine”.

Acest turneu al TNB se desfășoară în replică la turneul efectuat la Bucureşti şi la Iaşi, la începutul acestui an, de TNME din Chișinău cu două spectacole, primite cu multă cădură şi îndelung aplaudate, Casa de pe graniţă de Slawomir Mrozek şi Filumena Marturano de Eduardo de Filippo.

20 de ani in Siberia
Foto: TNB
Prin includerea unui al  treilea partener - Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iași, prezent și el la Chișinău cu spectacole - actuala ediție, ce se desfăşoară în perioada 23 – 27 martie 2016, a schimbului cultural sus-menționat, s-a transformat într-o ”trilaterală”!

În regia lui Sorin Misirianțu şi interpretarea de un puternic dramatism a Amaliei Ciolan, „20 de ani în Siberia" – spectacolul - monolog dramatic după cartea Aniței Nandriș-Cudla "20 de ani în Siberia. Amintiri din viață" , revine la Chișinău, unde a mai fost prezentat cu mult succes, cu ocazia altui eveniment, Reuniunea Teatrelor Naţionale, care s-a desfăşurat în septembrie 2015.

Intre noi e totul bine
Foto: TNB
Celălalt spectacol al Naţionalului bucureştean, care va fi jucat cu acest prilej în faţa publicului basarabean, „Între noi e totul bine" de Dorota Masłowska, în regia lui Radu Afrim, este o excelentă  parabolă politică ce vorbește despre destinul unor popoare peste care a trecut fără milă tăvălugul istoriei. Spectacolul, care se bucură de o distribuție remarcabilă, a primit calificativul ”excepțional” din partea criticii de specialitate din România și nu ne îndoim că receptarea  sa de către publicul de dincolo de Prut va fi una pe măsură.


Citeste mai multe despre   [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

226 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi